woensdag 2 maart 2016


1STE LEERJAARSKOFFERTJE  (3de KLKL.)
 
Vanmorgen stond de uitwisseling tussen K3 en het 1ste leerjaar op het programma.
De kleuters maakten er kennis met juf Evi en mochten de klas verkennen. Ze kwamen enthousiast terug en hadden genoten van het filmpje over Mol en Beer.
Voor de leerlingen van het 1ste leerjaar was het leuk om even naar hun oude klas terug te keren !
 
Ook de info-avond ivm. de overstap naar het 1ste leerjaar zit erop, de ouders konden er o.a. kennis maken met het 1ste leerjaarskoffertje.
Vanaf vandaag wordt het koffertje - telkens op woensdagmiddag - meegegeven met een kleuter van de 3de kleuterklas.
 
In het koffertje zitten prentenboeken, spelletjes en een boek vol opdrachtjes, gelinkt aan de manier van werken in het 1ste leerjaar. Zo krijgt je kleuter een idee hoe het er in het 1ste leerjaar aan toegaat.
 
 
Het koffertje wordt elke WOENSDAG meegegeven met een andere kleuter.
 
 
 
 
                                                    Op MAANDAG wordt de koffer terug naar school meegebracht ! Gelieve goed zorg te dragen voor de koffer en de materialen die erin zitten. Ik controleer telkens de koffer zodat ook de volgende kleuter er optimaal van kan genieten.
 
Het zou ook interessant zijn dat jullie in het bijhorend schriftje noteren wat de ervaringen van je kleuter waren : wat vond je kleuter leuk ? Wat was nog te moeilijk ? Had hij/zij extra hulp nodig?
Wil dan ook "de antwoorden" niet uitwissen zodat ook ik een idee krijg van hoe je kleuter het er vanaf bracht en hoe hij/zij het 1ste leerjaarskoffertje beleefde.
 
Alvast bedankt voor de medewerking !
Juf Marieke
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten