zondag 7 februari 2016

Thema "Daar is het circus" - deel 1

Het thema sloeg erg aan bij de kleuters, kijk maar naar de vele leuke activiteiten en foto's.

Maandag, 25 januari
We bekeken een filmpje over het circus, de kleuters waren erg onder de indruk van de acrobaten  !
De juf stelde het CW voor : Clown knutselen - een clown knippen en plakken - Sudoku  ivm het thema spelen en gekke gezichten tekenen.
 

 
 
Onze onthaalhoek werd omgetoverd in een circustent, dat was een ideetje van Maxim. Hier hadden we heel wat beschilderde repen papier voor nodig !
 
 
 
En we keken naar een filmpje over Bassie en Adriaan !
 
Dinsdag, 26 januari
Vandaag leerden we het versje "Daar is het circus" en werkten we verder aan het begonnen contractwerk : Benen clown schilderen, gekke schoenen versieren met snippers van stof, het hoofd van de clown afwerken en een strik versieren en plooien. Het laatste was niet ze gemakkelijk hoor !


 


 

 
 
 
 
Emile had circusdieren meegebracht, de kleuters mochten een circuspiste bouwen met blokken. In de circuspiste werd er druk gedramatiseerd met de vingerpopjes en circusdieren !

De dag werd afgesloten met de activiteit "Schrijfdans - De boom". De kleuters moesten uitbeelden hoe een klein jong plantje uitgroeit tot een jonge boom. Daarna deden we dat ook nog eens met scheerschuim of met waskrijt.


 


 
Donderdag, 28 januari
Vandaag bekeken we allerlei carnaval - en circusattributen maar daar bleef het niet bij, ermee spelen was nog veel leuker ! Jongleren met ballen, op een klein fietsje rijden, een bord draaiend houden : superleuk ! De verkleedhoek lag vol verkleedspullen en we werkten verder aan onze circustent !
 





De kleuters mochten ook themaprenten inkleuren.


En we luisterden naar het verhaal "Clown Tito is zijn neus kwijt !"
 
Vrijdag, 29 januari
De themahoek werd weer druk bezocht en de knutselwerkjes werden verder afgewerkt !
Tijdens een wiskundige activiteit gingen we verschillende voorwerpen meten met een stuk serpentine van 1m lang : een deur, een tafel, de onthaalhoek enz...
En we leerden het lied "Carnaval is om te zingen" ...
 
 
 

 
 
 
 
 
 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten